Finnegårdsgaten 6, 5003 Bergen // Åpningstid: Alle dager: 12.00–24.00

belgio-icon

Belgisk øl

Den kulturelle verdensarven

Bredden og mangfoldet i belgisk øl har ført til at UNESCO i 2016 faktisk plasserte belgisk ølkultur på listen over den kulturelle verdensarven – på lik linje med tradisjoner som Flamenco fra Spania og kinesisk kaligrafi. I Belgia produseres det årlig over 1 500 forskjellige typer øl, og i landet finner du alt i fra spontangjæret og syrlig surøl, der vørteren blir avkjølt i åpne kar, til sommerfriske Saisons – her kan du lese litt mer om de noen av de vanligste typene.

Blonde

Belgisk blonde er en lett versjon av pale ale, ofte laget på pilsner malt. En blonde er typisk et lettdrikkelig øl med en lys, gyllen farge og er karakteristisk ved at den vanligvis har en lav eller middels bitterhet og gjerne litt frukt fra esteren.

Farge: Lys
Bittherhet: Lav

Dubbel

En belgisk dubbel har en karakteristisk og flott brun til mørkebrun farge. Typisk har den en kompleks og god sødme fra malten og ofte et deilig preg av karamell og tørket frukt. En belgisk klassiker.

Farge: Mørk brun
Bitterhet: Lav til middels

Lambic/Gueuze

Belgisk spontangjæret øl har gjerne en lys brun farge og en svært fremtredende og tørr friskhet. Syrligheten man finner i disse ølene kommer av at malten kjøles ned i åpne kar, slik at de – uønskede for andre typer øl – naturlige bakteriene i luften setter sitt særpreg.

Farge: Lys brun
Bitterhet: Lav

Witbier

Belgisk witbier (wit betyr hvit) er et lyst og friskt øl som hovedsakelig blir brygget på umaltet hvete og krydret med koriander og appelsinskall. Ølet kjennetegnes av en deilig friskhet og en høy grad av karbonering.

Farge: Lys
Bitterhet: Lav

Tripel

Lys, men kompleks – en belgisk tripel har navnet sitt bryggeprosessen, der bryggeren bruker opp til tre ganger så mye malt som vanlig. Ølet er typisk krydret, komplekst og fyldig.

Farge: Lys
Bitterhet: Middels

Belgio GastroPub er Bergens første belgiske ølbar. Bredden og mangfoldet i belgisk øl har gjort at UNESCO i 2016 plasserte belgisk ølkultur på listen over kulturell verdensarv. Det tar vi på alvor, derfor byr vi på et stort utvalg av de beste belgiske ølene.

belgisk
h2-separator

Drikkemeny

Øl er kultur og belgisk øl er i en klasse for seg selv. På Belgio GastroPub kan du nyte det beste av belgisk ølkultur både fra fat og flaske. Vi kan også friste med en rekke spennende ølsorter fra andre land samt lokale klassikere.

Se drikkemenyen

h2-separator

Om Belgio

Belgio GastroPub er Bergen Harbour Hotels «living room/lobby bar». Her finner du gjerne en livlig og god blanding av både internasjonale og lokale gjester. Slapp av med noe godt i glasset og nyt atmosfæren!

Bli kjent med oss